SATRAPIA

nga Konstandin P. Kavafi Ç’mjerim, tek je mbrujtur për vepra të bukura dhe të mëdha ky fat i padrejtë papra kurajën dhe suksesin ta mohon; zakonet vulgare, çikërrimat dhe shpërfillja të pengojnë. Tmerr pa anë dita kur epesh (dita kur e lejon veten të epet), dhe nisesh udhës për në Susë, shkon para monarkut Artakserks, […]