“Kështu, kur në…

“Kështu, kur në Amerikë perëndon dielli dhe ulem në digën e vjetër mbi lumë, tashmë të çarë, duke kundruar qiejt e gjatë përmbi New Jersey, duke ndjerë gjithë atë tokë të gjallë që rrokulliset në një gungë të stërmadhe dhe të pabesueshme drejt Bregut Perëndimor, gjithë atë rrugë që shkon, gjithë njerëzit që ëndërrojnë brenda pafundësisë së saj, e di se tani në Iowa fëmijët duhet të jenë duke qarë, në tokën ku fëmijët i lanë të qanin; sonte do të dalin yjet; a nuk e dije se Zoti është Whinnie the Pooh? yllëza e mbrëmjes duhet të jetë duke hedhur e duke pikuar rrezet e saj të praruara mbi lëndinë, pak para ardhjes së natës së plotë që bekon tokën, që errëson të gjithë lumenjtë, që sheshon kreshtat dhe kthen në vathë bregun e fundit, dhe askush, askush nuk e di se ç’do të ndodhë me askënd, përveç rrudhave të pashpresa të pleqërisë; mendoj për Dean Moriarty-n, mendoj edhe për Dean Moriarty-n e Vjetër, babanë që kurrë s’e gjetëm, mendoj për Dean Moriarty-n.”
– Jack Kerouac, On the Road

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s